Varză cu bacon, morcov şi telina
PrinteazaO reteta de varza cu bacon, morcov si telina din: unt, bacon afumat, usturoi, cimbru, telina, morcovi, varza si vin alb.
- 1 cub de unt
- 100g de bacon afumat cu multă carne, tăiat în bucăţele
- 1 căţel de usturoi, tocat mărunt
- câteva crenguţe de cimbru
- 1 ţelină, tăiată în batonaşe subţiri
- 2 morcovi, tăiaţi în batonaşe subţiri
- 1 varză, dată pe răzătoare
- 125ml de vin alb
Mod de preparare:
Se topeşte untul într-o tigaie mare. Se adaugă baconul şi se lasă 5 minute, până când devine auriu. Se adaugă usturoiul şi cimbrul şi se amestecă un minut. Se ia tigaia de pe foc, se scot baconul, usturoiul şi cimbrul şi se lasă deoparte.
Se adaugă morcovul şi ţelina în tigaia în care a mai rămas un strop de unt topit cu aromă de bacon. Se lasă pe foc mic 10 minute, până când se înmoaie, se adaugă şi varza şi se mai lasă 5 minute, până când începe să se înmoaie. Se pun la loc baconul şi usturoiul în tigaie, apoi se adaugă vinul alb.
Se lasă pe foc până să se evporă puţin, apoi se asezonează şi se serveşte. Acest fel se poate face dinainte şi lăsa în tigaie; când vrei să-l serveşti trebuie doar să-l reîncălzeşti.
Varză cu bacon, morcov şi telina
Pofta buna!