Varză cu bame

Printeaza

Varză cu bame Varză cu bame

Ingrediente:

  • două kg varză
  • două cepe
  • 300 g bame
  • un kg roşii proaspete
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • trei linguri de ulei

 

Mod de preparare:

Se curăţă varza, se dă pe râzătoare, apoi se freacă cu sare. Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se pune la foc mic împreună cu varza.

Se acoperă cu un capac şi se amestecă des. Se opăresc roşiile, se curăţă de coajă şi se toacă foarte mărunt, iar când varza s-a înmuiat suficient se pun roşiile la fiert. Se spală bamele, se curăţă şi se adaugă peste varză.

Se amestecă des. La sfârşit se toarnă uleiul şi se poate lăsa la cuptor timp de 15-20 de minute. Se serveşte cu mămăliguţă caldă.

Varza cu bame

Varză cu bame

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.