Varză ca-n Bihor
PrinteazaVarză ca-n Bihor din: carne de porc, orez, varza, ceapa, slanina afumata, untura, smantana, bulion, boia, sare si piper.
- 500 g carne de porc tocata
- 50 g orez
- 1 kg varza (poate fi dulce sau acra)
- 4 cepe
- 100 g slanina afumata
- 100 g untura
- 200 g smantana
- 60 g bulion
- 1 lingurita boia de ardei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşti ceapa tăiată felii, amesteci untura cu orezul fiert şi răcit şi adaugi sare şi piper după gust.
Toci carnea şi o căleşti împreună cu amestecul din prima parte. Varza tăiată fideluţă o căleşti separat, împreună cu slăni¬na afumată şi boiaua de ardei, amestecând continuu.
Ungi o tavă, aşezi un strat de varză călită, pui un strat de amestec de carne şi orez, apoi un strat de foi de varză. Dai varza la cuptor timp de 2 ore, la foc potrivit.
Varză ca-n Bihor
Pofta buna!