Varză breaza cu costiţă afumată
PrinteazaVarză breaza cu costiţă afumată
- 1,500 kg varză
- 120 g ulei sau grăsime
- 150 g costiţă afumată
- 1 ceapă
- 4 linguri smantană
- sare
- piper
- 400 g roşii
Mod de preparare:
Se scoate cotorul de la varză, se opăreşte şi cînd s-a răcit se fac din foi verzişoare mici de mărimea unui ou.
Se aşază într-un vas adînc peste costiţa şi ceapa tăiată felii; se mai pun roşiile curăţate şi tăiate, 1/4 1 supă, grăsime, puţină sare şi piper.
Se dă la cuptor 25-30 minute apoi se scot verzişoarele în alt vas şi se dă peste ele smantană.
Se mai dau la cuptor timp de 10 minute. Se pun pe un platou garnisite cu sosul rămas (costita, roşiile etc.)
Pofta buna!