Varza de bruxelles la aburi cu aroma de lamaie

Printeaza

Varza de bruxelles la aburi cu aroma de lamaie din: prosciutto, varza de bruxelles, unt, lamaie.

Ingrediente: Varza_de_bruxelles_la_aburi_cu_aroma_de_lamaie

  • 4 felii de prosciutto
  • 750g varză de bruxelles, capetele tăiate, iar frunzele exterioare îndepărtate
  • 50g de unt
  • coaja rasă fin de la 1/4 lămâie

 

 

Mod de preparare:

Incinge o tigaie mare şi prăjeşte feliile de prosciutto în tranşe, lăsându-le până când devin maronii şi crocante.

Scoate-le din tigaie şi pune-le deoparte.

Fierbe la aburi sau în apă varza de bruxelles, timp de 7-8 minute, până când devine fragedă, apoi scurge-o şi pune-o în tigaie împreună cu untul, coaja rasă de lămâie, sare şi piper.

Tăvăleşte-o prin untul topit, apoi transfer-o într-un bol, rupe feliile crocante de prosciutto în bucăţi şi pune-le peste varza de bruxelles.

Asezonează cu piper negru proaspăt măcinat.

Varza de bruxelles la aburi cu aroma de lamaie

Varza_de_bruxelles_la_aburi_cu_aroma_de_lamaie

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pulpe de rata cu varza de Bruxelles

Pulpe de rata cu varza de Bruxelles

Pulpe de rata cu varza de Bruxelles din: pulpe de rata, varza de Bruxelles, morcov, ceapa, rosii, marar, rozmarin, usturoi, vin, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de raţă 500 g varză de Bruxelles 1 morcov 1 ceapă 2 roşii mărar rozmarin usturoi 100 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Pulpele de raţă […]

Rasol de gaina in sos de hrean

Gaina cu varza de Bruxelles

Gaina cu varza de Bruxelles din: gaina, hrean, morcovi, telina, ceapa, varza, cartofi, costita, otet, unt, faina, zahar, sare. Ingrediente: 1 găină de 1,5 kg sare 50 g hrean ras 200 g morcovi 2 ţeline mijlocii 1 ceapă 1 kg varză de Bruxelles 300 g cartofi 100 g costiţă afumată 1 lin­gură cu oţet 100 g […]

 

 

Varza de bruxelles aromata la cuptor

Varza de bruxelles aromata la cuptor

Varza de bruxelles aromata la cuptor din: varza de bruxelles, ulei de masline, otet balsamic, usturoi si sare. Ingrediente: varza de Bruxelles ulei de masline 2 linguri otet balsamic 1 lingurita usturoi, tocat 1 linguriță de sare   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 280 C. Se spală varza de bruxelles si se tăie felii. […]

 

Varza de Bruxelles cu cascaval

Varza de Bruxelles cu cascaval

Varza de Bruxelles cu cascaval din: varza de Bruxelles, unt, cascaval, pesmet, sare. Ingrediente: 800 g varză de Bruxelles 2-3 linguri cu unt 200 g caşcaval 2 linguri cu pesmet sare   Mod de preparare: Curăţaţi verzele de partea veştedă, spălaţi în 2-3 ape, scurgeţi şi fierbeţi în apă care clocoteşte. Adăugaţi 1 lingură cu […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.