Pulpe de rata cu varza de Bruxelles din: pulpe de rata, varza de Bruxelles, morcov, ceapa, rosii, marar, rozmarin, usturoi, vin, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de raţă 500 g varză de Bruxelles 1 morcov 1 ceapă 2 roşii mărar rozmarin usturoi 100 ml vin alb sare piper Mod de preparare: Pulpele de raţă […]
Varza de bruxelles la aburi cu aroma de lamaie
PrinteazaVarza de bruxelles la aburi cu aroma de lamaie din: prosciutto, varza de bruxelles, unt, lamaie.
- 4 felii de prosciutto
- 750g varză de bruxelles, capetele tăiate, iar frunzele exterioare îndepărtate
- 50g de unt
- coaja rasă fin de la 1/4 lămâie
Mod de preparare:
Incinge o tigaie mare şi prăjeşte feliile de prosciutto în tranşe, lăsându-le până când devin maronii şi crocante.
Scoate-le din tigaie şi pune-le deoparte.
Fierbe la aburi sau în apă varza de bruxelles, timp de 7-8 minute, până când devine fragedă, apoi scurge-o şi pune-o în tigaie împreună cu untul, coaja rasă de lămâie, sare şi piper.
Tăvăleşte-o prin untul topit, apoi transfer-o într-un bol, rupe feliile crocante de prosciutto în bucăţi şi pune-le peste varza de bruxelles.
Asezonează cu piper negru proaspăt măcinat.
Varza de bruxelles la aburi cu aroma de lamaie
Pofta buna!
poate iti place si:
Gaina cu varza de Bruxelles
Gaina cu varza de Bruxelles din: gaina, hrean, morcovi, telina, ceapa, varza, cartofi, costita, otet, unt, faina, zahar, sare. Ingrediente: 1 găină de 1,5 kg sare 50 g hrean ras 200 g morcovi 2 ţeline mijlocii 1 ceapă 1 kg varză de Bruxelles 300 g cartofi 100 g costiţă afumată 1 lingură cu oţet 100 g […]
Varza de bruxelles aromata la cuptor
Varza de bruxelles aromata la cuptor din: varza de bruxelles, ulei de masline, otet balsamic, usturoi si sare. Ingrediente: varza de Bruxelles ulei de masline 2 linguri otet balsamic 1 lingurita usturoi, tocat 1 linguriță de sare Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 280 C. Se spală varza de bruxelles si se tăie felii. […]
Varza de Bruxelles cu cascaval
Varza de Bruxelles cu cascaval din: varza de Bruxelles, unt, cascaval, pesmet, sare. Ingrediente: 800 g varză de Bruxelles 2-3 linguri cu unt 200 g caşcaval 2 linguri cu pesmet sare Mod de preparare: Curăţaţi verzele de partea veştedă, spălaţi în 2-3 ape, scurgeţi şi fierbeţi în apă care clocoteşte. Adăugaţi 1 lingură cu […]
Pofta buna!