Varză de Bruxelles cu arpacaş
PrinteazaVarză de Bruxelles cu arpacaş din: varza de bruxelles, morcov, ceapa, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, bulion de tomate, arpacas, seminte de in, oregano, sare, piper, condiment din legume, ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 kg vraza de Bruxelles congelata
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- cate 1 radacina de pastarnac si patrunjel
- 1 legatura patrunjel verde
- 300 ml bulion de tomate
- 250 g arpacas
- 2 lingurite seminte de in
- 1 varf de cutit oregano uscat
- sare
- piper
- 2 lingurite condiment din legume uscate
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Alegi arpacaşul şi îl laşi la rece, să se înmoaie în apă cât să-l acopere, de seara până dimineaţa.
A doua zi, îl pui la fiert la foc mic. Cureţi legumele şi le dai pe râzătoare, apoi le înăbuşi în ulei, picurând câte puţină apă caldă.
După 2 minute, adaugi varza, iar peste alte 5 minute, arpacaşul pe jumătate fiert. Amesteci cu grijă şi adaugi apă, având în vedere că, în timpul fierberii, varza îşi va lăsa şi ea zeamă.
Presari condiment din legume uscate, seminţele de in, oregano, sare şi piper.
După 20 de minute de fierbere la foc mic, adaugi pasta de tomate, presari pătrunjelul fin tocat şi poţi servi mâncarea.
Varză de Bruxelles cu arpacaş
Pofta buna!