Varză de Bruxelles cu bacon
PrinteazaO reteta de varza de bruxelles cu bacon din: varza de bruxelles, ceapa, usturoi, bacon, ulei, boabe de mustar, seminte de pin, sare si piper.
- 600 g varză de Bruxelles
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 150 g bacon slab
- 3 linguri ulei
- 1 linguriţă boabe muştar
- 150 g seminţe de pin
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Cureţi verzele, le speli şi le fierbi circa 40 de minute, în apă cu sare. Treci apoi verzele printr-un jet de apă rece, le laşi să se scurgă şi le tai în două sau le laşi întregi pentru că au un aspect mai frumos. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le toci mărunt.
Căleşti verzele împreună cu baconul. Adaugi boabele de muştar şi le laşi să se rumenească circa 8-10 minute, amestecând din când în când.
Adaugi usturoiul, ceapa şi seminţele de pin, puţină apă şi fierbi totul 5 minute. Potriveşti gustul de sare şi de piper şi serveşti mâncarea caldă.
Varză de Bruxelles cu bacon
Pofta buna!