Varza de Bruxelles şi cartofi în sos picant
PrinteazaO reteta de varza de bruxelles si cartofi in sos picant din: cartofi, varza de bruxelles, mar, telina, ceapa verde, otet de mere, faina, mustar, hrean, ulei de masline si seminte de chimen.
- 225 g cartofi rosii mici taiati in sferturi
- 280 g verzisoare de Bruxelles taiate in sferturi
- 1 mar rosu de desert taiat in bucati de 1 cm
- 2 cozi de telina taiate in rondele
- 3 fire de ceapa verde taiate in rondele
Pentru dressing:
- 125 ml suc de mere
- 5 linguri otet de mere
- 2 linguri faina
- 1 lingura mustar iute sau de Dijon
- 1 lingura hrean ras
- 1 lingurita ulei de masline
- 0.5 lingurita seminte de chimen
Mod de preparare:
Se fierb cartofii intr-o oala mare cu apa clocotita 5 minute. Se adauga verzisoarele si se fierb in continuare 5-8 minute sau pana cand legumele sunt patrunse dar nu moi. Se scurg si se asaza intr-un castron impreuna cu marul, telina si ceapa verde.
Se amesteca sucul de mere, otetul, faina, mustarul, hreanul, uleiul si chimenul intr-o craticioara. Se fierb la foc potrivit amestecand continuu timp de 2 minute. Se toarna sosul fierbinte peste legume si se amesteca bine. Garnitura se serveste calda sau la temperatura camerei.
Varza de Bruxelles şi cartofi în sos picant
Pofta buna!