Varza de bruxelles cu castane
PrinteazaVarza de bruxelles cu castane din: castane, varza de bruxelles, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, rozmarin, coaja de lamaie, unt.
- 400 g castane proaspete
- 400 g varza de Bruxelles
- 2 lingurite ulei de masline
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita rozmarin
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 2 lingurite unt
Mod de preparare:
Cu un cuţit ascuţit crestezi un X în partea nebombată a fiecărei castane. Intr-o oală mare cu apă clocotită, fierbi castanele timp de 15 minute, până se înmoaie. Laşi apoi castanele să se scurgă. Când s-au mai răcorit, le cureţi de coajă şi de pieliţa interioară, după care le tai în sferturi, între timp, fierbi varza de Bruxelles timp de 7 minute, până se înmoaie. Scurgi varza bine.
Intr-o tigaie încingi uleiul la foc mic. Adaugi ceapa tăiată peştişori şi usturoiul tocat fin şi le căleşti 2 minute, până se înmoaie. Adaugi castanele, verzele de Bruxelles, sare, rozmarin şi amesteci pe foc, până se înfierbântă bine castanele şi varza.
Adaugi coaja de lămâie şi 1/4 cană cu apă şi laşi să dea în clocot, lei de pe foc şi adaugi untul.
Varza de bruxelles cu castane
Pofta buna!