Varza de bruxelles gratinata

Printeaza

Varza de bruxelles gratinata

Ingrediente:

  • 750 g varză de Bruxelles
  • 1 lingură făină
  • 2 1/2 lin­guri unt
  • 2 linguri caşcaval sau parmezan
  • pesmet
  • sare

Mod de preparare:

Varza de bruxelles gratinata: Alegem varză de Bruxelles cît mai mică, curăţăm foile galbene, o spălăm în cîteva ape şi o punem la fiert în apă clo­cotită cu sare, la foc iute, 15-20 minute.

Scurgem varza fiartă, o aşezăm într-un vas de sticlă rezistentă la foc, turnăm deasupra sos alb, presărăm puţin caşca­val ras şi puţin pesmet şi adăugăm 2-3 bucăţele de unt.

Dăm vasul la cuptor. Cînd mîncarea s-a rumenit, scoatem din cuptor şi servim la masă în vas.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.