Varza de bruxelles gratinata
PrinteazaVarza de bruxelles gratinata
Ingrediente:
- 750 g varză de Bruxelles
- 1 lingură făină
- 2 1/2 linguri unt
- 2 linguri caşcaval sau parmezan
- pesmet
- sare
Mod de preparare:
Varza de bruxelles gratinata: Alegem varză de Bruxelles cît mai mică, curăţăm foile galbene, o spălăm în cîteva ape şi o punem la fiert în apă clocotită cu sare, la foc iute, 15-20 minute.
Scurgem varza fiartă, o aşezăm într-un vas de sticlă rezistentă la foc, turnăm deasupra sos alb, presărăm puţin caşcaval ras şi puţin pesmet şi adăugăm 2-3 bucăţele de unt.
Dăm vasul la cuptor. Cînd mîncarea s-a rumenit, scoatem din cuptor şi servim la masă în vas.
Pofta buna!