Varza de Bruxelles cu lamaie si sunca

Printeaza

O reteta de varza de bruxelles cu lamaie si sunca din: varza de bruxelles, sunca, ceapa verde, supa de legume, sare, piper si suc de lamaie.

Ingrediente:Varza de Bruxelles cu lamaie si sunca

  • 1,4 kg varza de Bruxelles
  • 8 felii de sunca taiata bucati
  • 4 ceape veri taiate bucatele
  • 60 ml supa de legume cu continut scazut de sodiu
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Poţi tăia verzişoarele de Bruxelles pe lung sau le poţi lăsa întregi, cum preferi. Apoi le pui într-o oală cu apă fiartă şi le fierbi timp de 3 minute. Scurgi imediat varza şi o pui sub un jet de apă rece pentru a opri procesul de fierbere. Când se răcesc, scurgi bine ver­zişoarele.

Pui la încălzit o cratiţă mare nea­derentă sau un wok. Adaugi şunca şi ceapa verde şi căleşti până când acestea devin moi, adău­gând cantităţi mici de apă, atât cât este nevoie pentru a preveni lipirea sau arderea verzişoarelor.

Adaugi varza şi supa de legume şi fierbi totul timp de 3 minute. Potriveşti gustul cu sare şi piper şi stropeşti cu puţină lămâie. Amesteci şi serveşti imediat pre­paratul, cât este cald.

Varza de Bruxelles cu lamaie si sunca

Varza de Bruxelles cu lamaie si sunca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.