Varza de Bruxelles cu lamaie si sunca
PrinteazaO reteta de varza de bruxelles cu lamaie si sunca din: varza de bruxelles, sunca, ceapa verde, supa de legume, sare, piper si suc de lamaie.
- 1,4 kg varza de Bruxelles
- 8 felii de sunca taiata bucati
- 4 ceape veri taiate bucatele
- 60 ml supa de legume cu continut scazut de sodiu
- sare dupa gust
- piper proaspat macinat
- 2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:
Poţi tăia verzişoarele de Bruxelles pe lung sau le poţi lăsa întregi, cum preferi. Apoi le pui într-o oală cu apă fiartă şi le fierbi timp de 3 minute. Scurgi imediat varza şi o pui sub un jet de apă rece pentru a opri procesul de fierbere. Când se răcesc, scurgi bine verzişoarele.
Pui la încălzit o cratiţă mare neaderentă sau un wok. Adaugi şunca şi ceapa verde şi căleşti până când acestea devin moi, adăugând cantităţi mici de apă, atât cât este nevoie pentru a preveni lipirea sau arderea verzişoarelor.
Adaugi varza şi supa de legume şi fierbi totul timp de 3 minute. Potriveşti gustul cu sare şi piper şi stropeşti cu puţină lămâie. Amesteci şi serveşti imediat preparatul, cât este cald.
Varza de Bruxelles cu lamaie si sunca
Pofta buna!