Varza de Bruxelles cu mustar
PrinteazaO reteta de varza de bruxelles cu mustar din: varza de bruxelles, ulei de floarea soarelui, seminte de mustar nrgeu, seminte de cumin, usturoi, praf de chilli, sare, piper si faina de naut.
- 500 g verzisoare de Bruxelles
- 1 lingura ulei de floarea-soarelui
- 1/2 lingurita seminte de mustar negru
- 1/2 lingurita seminte de cumin
- 2 catei mari de usturoi, taiati fin
- 1/4 – 1/2 lingurita praf de chilli
- Sare si piper negru
- 1 lingura faina de naut, cernuta
Mod de preparare:
Se curata verzele si se cresteaza la baza. Se pune o cratita cu apa sa dea in clocot, se adauga verzele si se fierb, cu vasul acoperit, la foc mic, 2-3 minute. Se pastreaza 150 ml din zeama in care au fiert, iar restul se arunca.
Se incalzeste uleiul la foc potrivit, intr-o cratita mare care nu lipeste, se adauga semintele de mustar, care vor incepe sa sara, astfel incat trebuie acoperit partial vasul pana cand se linistesc. Apoi se pun, in ordine, cuminul, usturoiul si praful de chilli.
Se micsoreaza flacara la minim si se calesc 1 minut sau pana cand usturoiul capata o nuanta maronie. Se adauga verzele in tigaie, se potrivesc de sare si se calesc 2-3 minute.
Se toarna lichidul in care au fiert verzele, se mareste flacara la mediu si se fierbe, fara capac, pana cand cantitatea de bulion s-a redus la jumatate. Se presara faina de naut apoi se amesteca pana cand lichidul a fost absorbit si verzele sunt acoperite cu un sos subtire.
Varza de Bruxelles cu mustar
Pofta buna!