Ciocanele de pui cu varza de Bruxelles din: ciocanele de pui, varza de Bruxelles, lamaie, ulei, ardei, rosii, conopida, cartofi, sare, piper. Varza de Bruxelles crește în forma unor mici capete rotunde, care se dezvoltă pe tulpini lungi. Aceste capete conțin frunze împănate și strânse. Planta poate atinge o înălțime de aproximativ 60-90 cm. Varza de […]
Varza de Bruxelles pane cu friptura de pui
PrinteazaVarza de Bruxelles pane cu friptura de pui din: verzişoare de Bruxelles, piept de pui, oua, faina, ulei pentru prajit, sare, piper negru macinat, condimente pentru pui, frunze de salată verde.
- 450 g verzişoare de Bruxelles
- 1 piept de pui
- 2 ouă
- 4 linguri făină
- 200 mi ulei pentru prăjit
- sare
- piper negru măcinat
- condiment pentru pui
- câteva frunze de salată verde pentru decor
Mod de preparare:
Fierbi verzele în apă uşor sărată şi le scurgi. în fiecare varză înfigi câte o scobitoare.
Baţi ouăle cu 2 linguri de făină, sare şi piper după gust.
Subţiezi aluatul cu apă, astfel încât să aibă consistenţa unei smântâni, înfigi câte o scobitoare în fiecare verzişoară, le treci prin făină, apoi prin aluatul cu ou.
Prăjeşti verzele în baie de ulei încins, până se rumenesc. Le scoţi pe şervete absorbante.
Speli pieptul de pasăre şi îl tai în felii, îndepărtând oasele şi pieliţele.
Baţi uşor feliile de carne, le presari cu piper şi condiment după gust şi le frigi.
Cu sare le presari numai după ce le-ai întors de pe o parte pe alta. Serveşti carnea alături de verzişoare şi salată.
Varza de Bruxelles pane cu friptura de pui
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciocanele de pui cu varza de Bruxelles
Pofta buna!