Varza de bruxelles cu salote
PrinteazaO reteta delicioasa de varza de bruxelles cu salote din: ulei de masline, salote, zahar, stafide, vin rosu, varza de bruxelles, fulgi de migdale si boia.
- 2 linguri ulei de masline
- 10 salote, taiate felii subtiri
- 1 varf mare de cutit de zahar fin
- 100 g stafide
- 4 linguri de vin rosu sau otet de Sherry
- 1 kg varza de Bruxelles, curatata
- 1 mana de fulgi de migdale prajite
- 1 varf de cutit de boia (optional)
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie mars şi se lasă şalotele la călit cinci minute, până încep să se rumenească. Se presară zahărul, se amestecă bine, apoi se adaugă stafidele şi oţetul.
Se lasă să fiarbă uşor cinci minute pentru a obţine o compoziţie lipicioasă, apoi se dă deoparte.
Se aduce la punctul de fierbere o oală cu apă şi sare, în care se răstoarnă varza. Se fierbe cinci minute, apoi se scurge bine, se adaugă în tigaie peste şalote şi se amestecă.
Se serveşte varza presărată cu fulgi de migdale şi un praf de boia, după preferinţe.
Varza de bruxelles cu salote
Pofta buna!