Varza de Bruxelles la tigaie

Printeaza

Varza de Bruxelles la tigaie din: varza de bruxelles, ulei de masline, sare, oregano uscat, patrunjel, usturoi, nuci, stafide.

Ingrediente:

  • 24 de capatani de varza
  • ulei de masline
  • sare dupa gust
  • jumatate de lingurita de oregano uscat
  • o legatura de patrunjel tocat
  • un catel de usturoi
  • o mana de nuci sau migdale
  • cateva stafide

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine verzele, îndepărtaţi foile exterioare şi tăiati-le în jumătăţi.

Ungeţi uşor fiecare jumătate cu ulei de mcăsline. Mixaţi în robotul de bucătărie oregano uscat, pătrunjel, ulei de măsline, usturoi şi sare.

Incingeţi ulei înhtr-o tigaie şi gătiţi verzele, acoperite cu un capac, cam 5 minute.

Când s-au înmuiat suficient luaţi capacul, dati flacăra mai mare şi tineti pe foc până ce partea plată a verzelor s-a caramelizat.

Luaţi de pe foc şi presă­raţi deasupra pesto-ul de oregano. Garnisiţi cu nuci şi stafide.

Varza de Bruxelles la tigaie

Varza_de_Bruxelles_la_tigaie

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.