Varza de Bruxelles la tigaie
PrinteazaVarza de Bruxelles la tigaie din: varza de bruxelles, ulei de masline, sare, oregano uscat, patrunjel, usturoi, nuci, stafide.
Ingrediente:
- 24 de capatani de varza
- ulei de masline
- sare dupa gust
- jumatate de lingurita de oregano uscat
- o legatura de patrunjel tocat
- un catel de usturoi
- o mana de nuci sau migdale
- cateva stafide
Mod de preparare:
Spălaţi bine verzele, îndepărtaţi foile exterioare şi tăiati-le în jumătăţi.
Ungeţi uşor fiecare jumătate cu ulei de mcăsline. Mixaţi în robotul de bucătărie oregano uscat, pătrunjel, ulei de măsline, usturoi şi sare.
Incingeţi ulei înhtr-o tigaie şi gătiţi verzele, acoperite cu un capac, cam 5 minute.
Când s-au înmuiat suficient luaţi capacul, dati flacăra mai mare şi tineti pe foc până ce partea plată a verzelor s-a caramelizat.
Luaţi de pe foc şi presăraţi deasupra pesto-ul de oregano. Garnisiţi cu nuci şi stafide.
Varza de Bruxelles la tigaie
Pofta buna!