Varza calita cu carnaciori la gratar
PrinteazaO reteta de varza calita cu carnaciori la gratar din: varza, carnaciori, ceapa, ulei, pasta de tomate, boia de ardei, foi de dafin, seminte de chimen, usturoi, cimbru, sare si piper.
- varza mare
- 500 g carnaciori subtiri proaspeti
- 1 ceapa mare
- 50 ml ulei
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 lingura rasa boia de ardei dulce
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi varza de foile de la exterior, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi tocaţi-o fideluţă. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, apoi căliţi-o în ulei 2-3 minute, la foc mic. Adăugaţi varza tocată, foile de dafin, cimbrul şi chimenul si căliţi-o împreună cu ceapa până când se înmoaie.
Adăugaţi boiaua şi pasta de tomate şi mai lăsaţi la foc mic încă 10 minute, amestecând din când în când. Spre final, adăugaţi usturoiul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper. Mai lăsaţi la foc rnic 2-3 minute.
Puneţi cârnăciorii pe un grătar încins şi f rigeţi-i pe ambele părţi circa 10-15 minute. Serviţi varza călită caldă cu cârnăciorii fierbinţi.
Varza calita cu carnaciori la gratar
Pofta buna!