Varza calita cu carnati afumati de porc

Printeaza

Varza calita cu carnati afumati de porc din: varza murata, ceapa, piper, ulei, marar, pasta de rosii, carnati afumati de porc, foi de dafin.

Ingrediente:Varza_calita_cu_carnati_afumati_de_porc

  • 1 kg varză murată
  • 1-2 cepe
  • piper boabe şi măcinat
  • 50 ml ulei pentru călit
  • 2 legaturi mărar
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 500 g cârnaţi afumaţi de porc
  • 2 foi dafin

 

Mod de preparare:

Se scoate varza de la murat cu 3-4 ore înainte de a se pregăti şi se lasă să stea în apă rece. După ce s-a desărat, se taie fin şi se căleşte cu ceapa tocată în 50 ml de ulei. Se amestecă continuu ca să nu se ardă.

După ce a fiert, se adaugă foile de dafin, piperul boabe şi măcinat, pasta de roşii şi se bagă în cuptorul încins în prealabil, să scadă şi să se rumenească.

Între timp, se iau cârnaţii, se taie bucăţi potrivite, se crestează la capete pentru a avea un aspect plăcut şi se prăjesc în ulei.

Cârnaţii se servesc cu varza călită şi se ornează cu mărar şi pătrunjel verde. Varza călită are un gust mai special, dacă este servită cu mămăliguţă caldă.

Varza calita cu carnati afumati de porc

Varza_calita_cu_carnati_afumati_de_porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.