Varza calita cu ciolan de porc

Printeaza

Varza calita cu ciolan de porc din: varza, untura, ienupar, vin, ciolan, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Varza calita cu ciolan de porc

  • un kg varză acră
  • 175 g untură de gâscă sau raţă
  • 2 cepe
  • o lingură boabe de ienupăr
  • 500 ml vin alb sec
  • un ciolan de porc
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Ciolanul se stropeste cu ulei, se presară cu sare şi piper şi se pune la cuptor, acoperit cu foile de aluminiu. După 60 de minute, se scoate şi se lasă fără folie încă 20 de minute, să se rumenească frumos.

Intre timp, ceapa tocată se pune la călit în grăsime şi se presară cu un praf de sare. Când a devenit translucidă, se pune varza trecută printr-un jet de apă rece, bine scursă si tăiată fidelută.

Se lasă 30 de minute pe foc, amestecând continuu, se pun apoi boabele de ienupăr şi vinul.

Se acoperă cu capac si se lasă la fiert o oră. Se ia capacul şi se mai lasă la fiert 30 de minute. Se serveste cu ciolanul de porc frumos rumenit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.