Varza calita cu ciolan de porc
PrinteazaVarza calita cu ciolan de porc din: varza, untura, ienupar, vin, ciolan, sare, piper, ulei.
- un kg varză acră
- 175 g untură de gâscă sau raţă
- 2 cepe
- o lingură boabe de ienupăr
- 500 ml vin alb sec
- un ciolan de porc
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Ciolanul se stropeste cu ulei, se presară cu sare şi piper şi se pune la cuptor, acoperit cu foile de aluminiu. După 60 de minute, se scoate şi se lasă fără folie încă 20 de minute, să se rumenească frumos.
Intre timp, ceapa tocată se pune la călit în grăsime şi se presară cu un praf de sare. Când a devenit translucidă, se pune varza trecută printr-un jet de apă rece, bine scursă si tăiată fidelută.
Se lasă 30 de minute pe foc, amestecând continuu, se pun apoi boabele de ienupăr şi vinul.
Se acoperă cu capac si se lasă la fiert o oră. Se ia capacul şi se mai lasă la fiert 30 de minute. Se serveste cu ciolanul de porc frumos rumenit.
Pofta buna!