Varza calita cu jumari
PrinteazaVarza calita cu jumari din: varza, piept de porc, boabe de piper negru, boabe de ienibahar, seminte de marar, bulion, untura si sare.
- 2 verze potrivite
- 300 g piept de porc
- 10 boabe de piper negru
- 2-3 boabe de ienibahar
- 1 lingurita cu seminte de marar
- 2 linguri cu bulion
- 2 linguri cu untura (sau ulei)
- sare
Mod de preparare:
Toacă varza fideluţă şi dă-o cu sare. Las-o 10-15 minute, apoi stoarce-o. Pune untura într-o cratiţă mare, apoi varza. Las-o la foc potrivit până ce se înmoaie foarte bine, amestecând din când în când. Adaugă piperul, ienibaharul şi seminţele de mărar. Lasă pe foc, amestecând din când în când.
Intre timp, pune pieptul de porc tăiat în bucăţi potrivite în tuciul încins şi prăjeşte-le. Când varza e aproape gata, adaugă bulionul.
Toarnă jumările şi un pic de grăsime şi dă totul la cuptor 20-25 de minute. Serveşte-o fierbinte, cu sau fără smântână, dar neapărat cu ardei iute murat.
Varza calita cu jumari
Pofta buna!
Una din cele mai simple si cele mai bune mancaruri