Varza calita cu mere, portocale si carnati
PrinteazaVarza calita cu mere, portocale si carnati din: verze acre, mere ionatane, portocale, ceapa, untura, carnati afumati, piper, foi de dafin, cimbru.
- 2 verze acre
- 3 mere ionatane
- 3 portocale
- 2 cepe
- 3-4 linguri untură
- 500 g cârnaţi afumaţi
- piper
- 2 foi de dafin
- cimbru
Mod de preparare:
Desfaci varza în foi pe care le clăteşti cu apă rece. Scurgi varza şi o>tai fideluţă. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Speli merele, le dai pe răzătoarea mare şi le stropeşti cu zeama de la 1 portocală.
Căleşti ceapa în untura încinsă, iar după ce a devenit transparentă, adaugi varza si merele Le căleşti împreună circa 10 minute, adaugi apoi restul de zeamă de portocală, foi de dafin, piper şi cimbru după gust.
Amesteci uşor şi introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 30-40 de minute, ca să scadă bine zeama. Tai cârnaţii în bucăţi şi îi prăjeşti în ulei încins, îi serveşti cu varză călită, mămăligă şi ardei iute.
Varza calita cu mere, portocale si carnati
Pofta buna!