Varza calita cu mere, portocale si carnati

Printeaza

Varza calita cu mere, portocale si carnati din: verze acre, mere ionatane, portocale, ceapa, untura, carnati afumati, piper, foi de dafin, cimbru.

Ingrediente:Varza_calita_cu_mere_portocale_si_carnati

  • 2 verze acre
  • 3 mere ionatane
  • 3 portocale
  • 2 cepe
  • 3-4 linguri untură
  • 500 g cârnaţi afumaţi
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • cimbru

Mod de preparare:

Desfaci varza în foi pe care le clăteşti cu apă rece. Scurgi varza şi o>tai fideluţă. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Speli merele, le dai pe răzătoarea mare şi le stropeşti cu zeama de la 1 portocală.

Căleşti ceapa în untura încinsă, iar după ce a deve­nit transparentă, adaugi varza si merele Le căleşti împreună circa 10 minute, adaugi apoi restul de zeamă de porto­cală, foi de dafin, piper şi cimbru după gust.

Amesteci uşor şi introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 30-40 de minute, ca să scadă bine zeama. Tai cârnaţii în bucăţi şi îi prăjeşti în ulei încins, îi serveşti cu varză călită, mămăligă şi ardei iute.

Varza calita cu mere, portocale si carnati

Varza_calita_cu_mere_portocale_si_carnati

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.