Varza calita cu slanina si carnati
PrinteazaVarza calita cu slanina si carnati din: slanina, carnati, varza, smantana, sare, piper, chimen, lamaie.
- 150 g slănină
- 2 fire cârnaţi
- 1 varză
- smântână
- sare
- piper
- chimen
- zeamă de lămâie sau oţet
Mod de preparare:
Se prăjeşte slănina tăiată cuburi. Jumările obţinute se scot cui ajutorul unei linguri cu găuri şi se lasă deoparte. Se curăţă varza (de aproximativ 1 kg), se taie fideluţă, se condimentează cu sare, piper şi puţin chimen.
Se lasă deoparte aproximativ 20 de minute, după care se stoarce uşor şi se căleşte în grăsimea rămasă de la slănină.
Se lasă pe foc aproximativ 25 de minute, amestecând mereu. La sfârşit, se acreşte cu puţină zeamă de lămâie sau oţet şi se condimentează cu piper.
Firele de cârnaţi se rumenesc în ulei, sub capac, şi se servesc cu varza călită.
La servire, mâncarea se stropeşte cu smântână.
Pofta buna!