Varza calita fara carne
PrinteazaVarza calita fara carne din: varza, untdelemn, sare, piper boabe, chimen.
- o varză
- 3-4 linguri untdelemn sau 2 linguri untură
- sare
- piper boabe
- chimen
Mod de preparare:
Se curăţă varza de frunzele veştede, se taie mărunt ca tăiţeii, se sărează şi se lasă să stea 15-20 minute, apoi se freacă şi se stoarce. Se aşează într-o cratiţă cu grăsimea încinsă, amestecând din când în când să nu se prindă şi să se îmbibe cu toată grăsimea.
Se adaugă sare, chimen, piper, puţină apă şi se dă la cuptor. Este gata când varza este bine înmuiată şi rumenită. Se serveşte la fripturi sau cu mămăligă caldă. După gust, varza se poate acri, când este aproape gata, cu borş sau lămâie.
Se poate servi cu smântână.
Pofta buna!