Varza calita la capac
PrinteazaVarza calita la capac din: varza acra, muschi file de porc, ciolan afumat, sare, piper, cimbru, vin, miere, ulei de masline si foi de dafin.
- 2 verze mici acre
- 500 g muschi file de porc
- 300 g ciolan afumat
- sare
- piper boabe si macinat
- cimbru proaspat
- o cana vin
- 2-3 lingurite miere
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1-2 foi de dafin
Mod de preparare:
Se lasă varza câteva ore în apă rece ca să se des’ăreze, apoi se stoarce bine şi se taie foarte fin. Se stropeşte cu uleiul de măsline, se amestecă cu piperul boabe şi măcinat, se pune foaia de dafin şi se acoperă cu un capac. Separat, se condimentează muşchiul file şi se bagă în cuptorul încins. Se lasă să se rumenească, apoi se stropeşte cu puţin vin amestecat cu miere.
Intr-o tigaie, se prăjesc bucăţelele de ciolan afumat şi se calesc în sucul propriu. varza se caleste la foc mic, fara sa se adauge vreun strop de apa sau suc de rosii, iar dupce ce a capatat culoarea aurie, se pun buctile de ciolan afumat, feliile subtiri de muschi file, se acopera cratita si se mai lasa la inabusit, in cuptor, aproape o ora. Se serveste ornata cu cimrbu proaspat.
Varza calita la capac
Pofta buna!
Imi place varza calita
Am pofta de o varza calita buna, cu putin kaizer ca sa aiba un gust delicios