Varza calita cu maghiran si smantana

Printeaza

Varza calita cu maghiran si smantana din: varză proaspătă, mere, ulei de masline, bulion, ceapa, smantana, pătrunjel verde, maghiran, sare, piper, boia de ardei.

Varza calita cu maghiran si smantana

Ingrediente:

  • 1 varză proaspătă, potrivită ca mărime
  • 4 mere mici, acrişoare
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 lingură bulion
  • 1 ceapă
  • 150 g smântână
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 linguriţă maghiran
  • sare
  • piper
  • boia de ardei

Mod de preparare:

Varza o tai fideluţă, după care  o freci cu puţină sare mare, lăsând-o aproximativ 30 de minute să se înmoaie. Ceapa o toci mare, iar merele curăţate de coajă, cotoare şi seminţe, le tai beţişoare.

Le căleşti pe toate în ulei. Varza o storci bine de zeama lăsată şi o adaugi peste amestecul de cea­pă şi mere. Amesteci, încorporând bulionul dizolvat într-o cană cu apă.

Laşi să fiarbă la foc mic, ameste­când din când în când. Atunci când este fiartă varza, adaugi maghiranul şi condimentezi, după gust, cu sare, piper şi boia de ardei.

Laşi să mai fiarbă până dă în clocot, după care poţi servi varza călită, împreună cu 1-2 linguri de smântână, iar pe margini presari pătrunjel tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.