Varza calita cu mar si maghiran
PrinteazaVarza calita cu mar si maghiran din: varză dulce, ceapa, mere, smantana, ulei, pasta de rosii, maghiran, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 varză dulce mare
- 2 cepe
- 4 mere
- 100 g smântână
- 50 ml ulei
- 1 linguriţă pastă de roşii
- 1 linguriţă maghiran
- 1 legătură de pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare:
Varza o cureţi de foile pătate, o tai fideluţă, o freci cu puţină sare şi, după o jumătate cfe oră, o storci bine ele zeamă. Toci ceapa, cureţi merele de coajă’ şi de cotor, apoi le căleşti în ulei.
Când ceapa devine sticloasă, adaugi varzâ si o cană cu apă, în care a fost dizolvată în prealabil pasta de roşii.
După ce varza s-a înmuiat, pui maghiranul şi condimentezi cu sare şi piper. Poţi servi mâncarea cu smântână şi pătrunjei tocat fin şi presărat deasupra.
Pofta buna!