Varză călită săsească
PrinteazaO reteta de varza calita saseasca din: varza, mere, ulei, ceapa, pasta de rosii, smantana, patrunjel, maghiran, sare si piper.
- 1 varză dulce mare
- 4 mere
- 50 ml ulei
- 2 cepe
- 1 linguriţă pastă de roşii
- 100 g smântână
- 1 legătură pătrunjel
- 1 linguriţă măghiran
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi varza, o tăiaţi fideluţă şi o frecaţi cu sare şi, după 1/2 oră, o stoarceţi bine de zeamă.
Tocaţi ceapa mai mare împreună cu merele curăţate de coajă şi de cotor şi le căliţi în ulei.
Când ceapa a devenit sticloasă, puneţi varza şi 1 cană cu apă în care aţi dizolvat pasta de roşii.
Când varza s-a înmuiat, puneţi măghiranul şi potriviţi de sare şi piper. Serviţi varza cu smântână şi pătrunjel.
Varză călită săsească
Pofta buna!