Varza cu carnati si carne

Printeaza

Varza cu carnati si carne din: varza, ceapa, sunca, piept de porc, carnati, crenvursti, cartofi, bere, untura.

Ingrediente:

  • 2 kg varză murată
  • 3 cepe
  • 400 g şuncă afumată
  • 500 g piept de porc
  • 8 cârnaţi
  • 10 crenvurşti
  • 1,5 kg cartofi
  • 500 ml bere
  • 500 ml apă
  • 2 linguri untură

 

Mod de preparare:

Varza cu carnati si carne: Ceapa tăiată peştişori se căleşte în untură topită în oala sub presiune. Se pun apoi felii de piept de porc şi se lasă la foc mic. După 5 minute, se pune 3/4 din cantitatea de varză murată tăiată şi pregătită pentru gătit.

Se face un gol în varză şi în centrul ei se pune bucata de şuncă. Se acoperă cu restul de varză, se toarnă berea şi apa, se pune capacul şi se lasă o oră la fiert din momentul în care începe să fluiere.

Apoi, se lasă la răcit, se pun cartofii, se repune capacul şi se lasă 20 de minute la fiert.

Cârnaţii şi crenvurştii se fierb în apă. Se scoate conţinutul oalei sub presiune pe un platou, se aşază deasupra cârnaţii şi crenvurştii fierţi şi se serveşte.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.