Varza cu carne si carnati
PrinteazaVarza cu carne si carnati din: carne de porc, ceapa, ou, sare, paprika, marar, varza, cartofi, carnati de porc, oua, smantana, ulei.
- 300 g carne de porc tocata sau carne de vita
- 2-3 cepe tocate marunt
- 1 ou
- sare
- piper
- paprika (dulce sau iute)
- marar
- 1 varza noua
- 3-4 cartofi
- 200 g carnati afumati de porc
- 3-4 oua
- 2-3 linguri de smantana
- ulei
Mod de preparare:
Carnea tocată o înăbuşi în puţin ulei, împreună cu ceapa tocată mărunt. Continui cam 10 minute. Iei vasul de pe foc şi laşi la răcit. După aceea, amesteci bine cu oul, sare, piper, paprika, după gust şi puţin mărar verde tocat fin.
Cureţi varza, o tai în patru şi 0 aşezi într-un vas cu apă rece şi lingură de sare. Laşi varza aşa pentru 15 minute, pentru eliminarea impurităţilor. O scurgi apoi bine, o toci subţire şi o înăbuşi şi pe ea în foarte puţin ulei încins, pentru 5-10 minute. Fierbi cartofii, curăţaţi şi tăiaţi în sferturi, în apă clocotită cu puţină sare.
Scurgi bine cartofii, îi zdrobeşti şi adaugi câte puţină zeamă de la fiert, pentru a obţine un piure pufos. Tai cârnăciorii şi îi înăbuşi foarte puţin şi pe ei, tot în puţin ulei. Intr-un vas de Jena, aşezi un rând de varză călită, amestecată şi ea cu puţin mărar verde tocat fin, apoi un rând de carne călită cu ceapă, iar la final aşezi un strat de piure.
Urmează un strat de cârnaţi înăbuşiţi puţin, apoi ultimul strat de varză călită. Torni deasupra tăvii un amestec din 3-4 ouă bătute spumă, împreună cu 2-3 linguri de smântână şi introduci tava în cuptorul deja încins, pentru 10-15 minute.
Serveşti fierbinte, tăiat în bucăţi pătrate, alături de un platou cu murături asortate.
Varza cu carne si carnati
Pofta buna!