Varza cu carne si hagina
PrinteazaVarza cu carne si hagina din: carne tocată de porc, varză, ou, sare, bicarbonat, hagina, rădăcină de ghimbir, faina.
- 250 g carne tocată de porc
- 1 căpăţâmă varză
- 1 ou
- 1 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 2 linguriţe hagina tocată
- 2 linguriţe rădăcină tocată de ghimbir
- 1 linguriţă făină
Mod de preparare:
Se desfac foile de varză, se spală bine şi se opăresc în apă clocotită cu puţină sare. Se sparge oul peste carnea tocată şi se amestecă cu hagina, ghimbirul şi bicarbonatul, omogenizându-se bine. Foile de varză se taie în pătrate.
Se pune un strat de foi de varză pe fundul unei cratiţe şi se acoperă cu, un strat de tocătură, continuându-se operaţiunea până ce se formează cinci straturi.
Se pune vasul la fiert în bain-marie, aproximativ un sfert de oră. Inainte de servire se taie bucăţi
Pofta buna!