Varza cu carne de oaie
PrinteazaVarza cu carne de oaie din: varza acra, pulpa de oaie, morcovi, ceapa alba, rosii in bulion, otet, ulei.
- 800 g varza acra
- 650 g pulpa de oaie
- 2 morcovi
- 2 cepe albe
- 3 rosii in bulion
- 3 linguri otet
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se pune carnea curăţată şi tăiată cuburi în apă rece cu oţet. Se lasă 2 ore şi apoi se aruncă apa şi se trece carnea sub un jet de apă.
Cât stă carnea la oţet, se taie varza fideluţă. Intr-o cratiţă, se încinge uleiul şi se căleşte carnea.
După ce s-a rumenit uniform, se adaugă ceapa tăiată peştişori, morcovii rondele şi 200 ml apă.
Se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert aproximativ 40 de minute, verifi¬când să nu scadă foarte mult.
Se pun şi roşiile şi se mai lasă la fiert 20 de minute. Se poate aduce la masă alături de cartofi natur.
Varza cu carne de oaie
Pofta buna!