Varza cu carne de porc si carnati
PrinteazaVarza cu carne de porc si carnati din: picior de porc, carnati, varza, ceapa, morcovi, usturoi, vin alb sec, cimbru, foaie de dafin, untura de gasca, sare, piper.
- un picior mic, neafumat, de porc
- 250 g carnati
- 2 verze medii
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 3 catei de usturoi
- 100 ml vin alb sec
- 2 crengute de cimbru
- o foaie de dafin
- 3 linguri untura de gasca
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă varza de frunzele exterioare, se desfac celelalte şi se pun 5 minute în apă clocotită.
Apoi se scurg si se taie mărunt. In apă rece se pune la fiert piciorul de porc şi se lasă 45 de minute, apoi se scurge.
Morcovii si ceapa tăiate se călesc în untură topită, se adaugă usturoiul pisat, cimbrul, foaia de dafin şi se adaugă varza tăiată.
Se pun apoi cărnurile, se toarnă vinul şi un litru de apă, se presară cu sare şi piper şi se lasă la cuptor, cu capac, pentru 75 de minute, verificând coacerea.
Varza cu carne de porc si carnati
Pofta buna!