Varza cu carne, rosii si ardei gras
PrinteazaVarza cu carne, rosii si ardei gras din: carne de porc (coastă cu os, cap de piept sau pulpă cu grăsime), cârnaţi afumaţi, varză natur sau acră, morcovi, ceapă, pătrunjel rădăcină, ardei gras, roşii, sare, piper, dafin, cimbru, măghiran, busuioc.
- 1,5 kg carne de porc (coastă cu os, cap de piept sau pulpă cu grăsime)
- 500 g cârnaţi afumaţi
- 2 kg varză natur sau acră
- 200 g morcovi
- 200 g ceapă
- 100 g pătrunjel rădăcină
- 200 g ardei gras
- 600 g roşii
- sare
- piper
- dafin
- cimbru
- măghiran
- busuioc
Mod de preparare:
Carnea se taie în tranşe de 80-100 g şi se prăjeşte direct în oală cu ulei sare şi piper.
Când e prăjită pe jumătate, se adaugă legumele tăiate în cubuleţe şi se mai călesc împreună până se înmoaie.
Se adaugă varză tăiată fin, piper boabe, dafin, măghiran, busuioc, sare.
Se adaugă apă, până se acoperă compoziţia, şi se pune la foc moale timp de 3 ore.
Deasupra oalei se aşază două-trei prosoape de bucătărie înmuiate în apă rece, direct în zeamă, pentru a forma un capac de înăbuşire.
După 3 ore se trage de pe foc şi se serveşte la farfurie, stropită cu smântână şi însoţită de ardei iute şi pâine prăjită.
Varza cu carne, rosii si ardei gras
Pofta buna!