Varza cu cartofi la cuptor sub crusta de cascaval
PrinteazaO reteta delicioasa de varza cu cartofi la cuptor sub crusta de cascaval din: varza, cartofi rosii, oua, smantana, supa de legume, sare, piper, nucsoara si cascaval.
- 1 varza (circa 1 kg)
- 600 g cartofi rosii
- 2 oua
- 400 ml smantana
- 400 ml supa de legume
- sare
- piper
- nucsoara rasa
- 150 cascaval ras
Mod de preparare:
Se curăţă varza şi se toacă. Se decojesc cartofii, se spală şi se taie felii subţiri. Intr-o formă de sufleu (cca 30×20 cm) unsă se aşază mai întâi cartofi, apoi varză.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se bat ouăle cu smântână şi supă de legume; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
Se repartizează în strat uniform peste sufleu. Se presară caşcaval ras şi se coace la cuptor cca 40 min., până se rumeneşte; eventual se acoperă cu hârtie de copt, ca să nu se ardă.
Se scoate din cuptor, se taie bucăţi şi se serveşte fierbinte.
Varza cu cartofi la cuptor sub crusta de cascaval
Pofta buna!