Varza cu ceapa si masline
PrinteazaVarza cu ceapa si masline din: varza, untdelemn, masline, ceapa, boia.
Ingrediente:
- o varză acră
- mare
- 100 ml untdelemn
- 200 g măsline
- o ceapă de mărime mijlocie
- o linguriţă boia de ardei
Mod de preparare:
Se spală varza şi, dacă este,prea acră, se lasă în apă caldă 30 de minute, după care se spală cu apă rece, se scurge bine de apă şi se taie în fâşii subţiri.
Se rumeneşte ceapa, tăiată peştişori, în grăsimea încinsă şi apoi se adaugă varza tăiată.
Se amestecă bine şi se lasă să se rumenească pc foc mic.
Separat, se dizolvă boiaua de ardei cu apa sau cu zeamă de came şi se toarnă peste varză.
Intre timp, se spală măslinele, se opăresc, ţinându-se zece minute în apă fiartă, apoi se scurg şi se pun în cratiţa cu varză.
Se mai adaugă apă sau zeamă de carne, se acoperă cratiţa cu ‘un capac, şi se lasă să fiarbă, înăbuşit, până ce se înmoaie măslinele.
După ce s-au înmuiat, se ia capacul şi se lasă să fiarbă ca să scadă, amestecând din când în când pentru a nu se prinde de fundul cratiţei.
Se mai poate pregăti băgând cratiţa la cuptor.
Pofta buna!