Varza chinezeasca cu sos de soia

Printeaza

Varza chinezeasca cu sos de soia din: ulei, ceapa, usturoi, morcov, varza, orez, sos de peste, sos de soia, ou, sos de ardei.

Ingrediente:Varza chinezeasca cu sos de soia

  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapă mică, feliată subţire
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 morcov ras
  • 1/2 varza chinezească mică, tăiată fin
  • 175 g de orez brun
  • 1 lingură sos de peşte
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 ou
  • sos de ardei iute roşu, pentru servit

 

Mod de preparare:

Încinge uleiul într-un wok, la flacără mare. Adaugă ceapa şi căleşte-o 3-4 minute, până când se înmoaie şi se caramelizează uşor.

Adaugă usturoiul şi mai găteşte-le împreuna 1 minut, amestecând des. Adaugă morcovul şi varza şi căleşte-le 1-2 minute.

Adaugă orezul şi amestecă pentru a-l incălzi uniform. Toarnă sosul de peşte, sosul de soia, sare şi piper.

Sparge oul in mijlocul legumelor. Prăjeşte-l până când albuşul aproape s-a stabilizat. Transferă mâncarea într-un bol şi serveşte-o cu oul prăjit şi putin sos de ardei iute deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.