Varza chinezeasca cu sos de soia
PrinteazaVarza chinezeasca cu sos de soia din: ulei, ceapa, usturoi, morcov, varza, orez, sos de peste, sos de soia, ou, sos de ardei.
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapă mică, feliată subţire
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 morcov ras
- 1/2 varza chinezească mică, tăiată fin
- 175 g de orez brun
- 1 lingură sos de peşte
- 1 lingură sos de soia
- 1 ou
- sos de ardei iute roşu, pentru servit
Mod de preparare:
Încinge uleiul într-un wok, la flacără mare. Adaugă ceapa şi căleşte-o 3-4 minute, până când se înmoaie şi se caramelizează uşor.
Adaugă usturoiul şi mai găteşte-le împreuna 1 minut, amestecând des. Adaugă morcovul şi varza şi căleşte-le 1-2 minute.
Adaugă orezul şi amestecă pentru a-l incălzi uniform. Toarnă sosul de peşte, sosul de soia, sare şi piper.
Sparge oul in mijlocul legumelor. Prăjeşte-l până când albuşul aproape s-a stabilizat. Transferă mâncarea într-un bol şi serveşte-o cu oul prăjit şi putin sos de ardei iute deasupra.
Pofta buna!