Varza cu ciolan in bere si mustar

Printeaza

Varza cu ciolan in bere si mustar din: varză murată, ceapa, ulei, bere, piper boabe, foi de dafin, ciolan afumat, mustar picant, bere.

 

Ingrediente: Varza_cu_ciolan_in_bere_si_mustar

  • 1 varză murată
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml bere
  • boabe de piper
  • 2 foi dafin

Pentru garnitură:

  • 1 ciolan afumat
  • 200 g muştar picant
  • 300 ml bere

Mod de preparare:

Ungi ciolanul pe toată suprafaţa cu muştar şi îl aşezi într-un vas înalt, care să încapă în cuptor.

Torni în vas 300 ml bere şi îl introduci în cuptorul încins, la foc mediu, pentru 50 de minute.

In acest interval, ai grijă să îl întorci şi să-l stropeşti cu bere sau cu apă şi să nu rămână fără lichid.

Intre timp, speli varza sub jet de apă rece, o des­faci în foi şi o tai fideluţă. Laşi varza să se scurgă. Cureţi ceapa şi o tai solzişori.

Intr-o cratiţă încingi ule­iul şi căleşti ceapa.

Când a devenit aurie, adaugi varza şi le căleşti puţin împreună, apoi torni berea şi laşi să fiarbă 30 de minute la foc mediu, împreună cu boa­bele de piper şi foile de dafin.

Serveşti ciolanul tăiat în felii, pe pat de varză.

Varza cu ciolan in bere si mustar

Varza_cu_ciolan_in_bere_si_mustar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.