Ardei Umpluți cu Morcov și Țelină – Murături Crocante – Ardeii umpluți cu morcov și țelină, conservați sub formă de murături, sunt o alegere excelentă pentru a adăuga prospețime și savoare meselor tale de iarnă. Această rețetă simplă și delicioasă combină dulceața morcovilor cu aroma intensă a țelinei, creând murături crocante și pline de vitamine. […]
Varza a la Cluj cu busuioc
PrinteazaVarza a la Cluj cu busuioc din: varza, carne tocata, ceapa, orez, bulion, smantana, ulei, sare, piper, busuioc.
Ingrediente:
- 800 g varză acră
- 500 g carne tocată amestec
- 2 cepe
- 150 g orez
- 100 ml bulion
- 100 ml smantană
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- busuioc verde
Mod de preparare:
Orezul se fierbe 5 minute în apă cu un praf de sare. Ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei. Se adaugă apoi carnea şi se lasă şi aceasta la călit până ce işi schimbă culoarea. Se potriveşte gustul de sare şi pipr.
Într-o tavă de cuptor se pun straturi alternative de varză acră tocată fin, orez fiert şi carne cu ceapă, până la epuizarea ingredientelor.
Se toarnă bulionul desfăcut cu putină apă, se lasă la cuptor 40 de minute. Se scoate apoi, se pune smântâna şi se mai lasă la cuptor pentru 10 minute.
Când este gata, varza se serveşte caldă, presărată cu busuioc proaspăt tocat.
Pofta buna!
Ceai de Lemongrass și Ghimbir – Ceaiul este o băutură sănătoasă, perfectă pentru a te energiza și a te relaxa în același timp. Combinând aroma proaspătă a lemongrass-ului cu picantul ghimbirului, acest ceai oferă un gust unic și multiple beneficii pentru sănătate. Este ideal pentru a fi savurat în orice moment al zilei, fie cald, […]