Varza a la Cluj
PrinteazaO reteta de varza a la Cluj din: varza murata, amestec de carne tocata, orez, ceapa, smantana, ulei de masline, chimen, sare si piper.
- 1 varza murata
- 600 g amestec de carne tocata
- 1 cana cu orez
- 2 cepe
- 125 g smantana
- ulei de masline
- chimen
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toacă varza murată şi pune-o la călit în ulei încins. La final, aromatizează cu puţin chimen. Separat, căleşte ceapa tăiată mărunt. Adaugă carnea tocată şi amestecă uşor.
Presară un praf de sare şi piper şi las-o să se înăbuşe.
Intr-o tavă, pune două linguri cu ulei de măsline şi două cu smântână, întinde un strat generos de varză călită. Acoper-o cu un start de carne înăbuşită şi altul de orez (fiert separat).
La final, pune restul de varză şi smântână şi lasă la cuptor, la foc moderat, 45 de minute.
Varza a la Cluj
Pofta buna!