Varza clujeana
PrinteazaVarza clujeana din: varza, carne macr, ceapa, untura, smantana, sare, piper, orez.
- o varză acră mijlocie
- 750 g carne macră
- o ceapă
- 4 linguri untură
- o ceaşcă smântână
- sare
- piper
- o jumătate ceaşcă orez
Mod de preparare:
Se prăjeşte cu untură şi puţină ceapă carnea tocată şi se înăbuşă turnând câte o lingură de apă.
Se toacă potrivit de mărunt o varză acră, frumoasă, şi se înăbuşă puţin în untură. Se unge o cratiţă cu untură, se pun un rând de varză, unul de carne, o lingură de smântână şi se continuă alternând varza, carnea şi smântână.
Ultimul rând trebuie să fie de smântână. Se potriveşte de sare şi piper. Se dă la cuptor. Se adăugă, între rândurile de varză şi de carne, orezul, fiert şi bine scurs.
Se dă totul la cuptor să se rumenească frumos.
Pofta buna!