Varza clujeana

Printeaza

Varza clujeana din: varza, carne macr, ceapa, untura, smantana, sare, piper, orez.

Ingrediente:Varza clujeana

  • o varză acră mijlocie
  • 750 g carne macră
  • o ceapă
  • 4 linguri untură
  • o ceaşcă smântână
  • sare
  • piper
  • o jumătate ceaşcă orez

 

Mod de preparare:

Se prăjeşte cu untură şi puţină ceapă carnea tocată şi se înăbuşă turnând câte o lingură de apă.

Se toacă potrivit de mărunt o varză acră, frumoasă, şi se înăbuşă puţin în untură. Se unge o cratiţă cu untură, se pun un rând de varză, unul de carne, o lingură de smântână şi se continuă alternând varza, carnea şi smântână.

Ultimul rând trebuie să fie de smântână. Se potriveşte de sare şi piper. Se dă la cuptor. Se adăugă, între rândurile de varză şi de carne, orezul, fiert şi bine scurs.

Se dă totul la cuptor să se rumenească frumos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.