Varza cu cotlet de porc si boia
PrinteazaVarza cu cotlet de porc si boia din: varza, cotlet de porc, cimbru, oregano, boia iute, sare, boia dulce, pasta de ardei, piper macinat, ulei, ceapa, usturoi, vin alb, marar.
- 1 varză
- 500 g cotlet de porc
- cimbru
- oregano
- 1 linguriţă boia iute
- sare
- boia dulce
- 2-3 linguri pastă de ardei
- piper măcinat
- 30 ml ulei
- 2 cepe
- 2-3 căţei de usturoi
- 100 ml vin alb
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Speli varza, o tai fin şi o freci puţin cu sare. Cureţi ceapa şi o tai solzişori, apoi o căleşti cât să se înmoaie şi adaugi varza. Le fierbi la foc potrivit.
Condimentezi carnea cu sare, piper, cimbru, o pui într-un vas şi adaugi usturoiul, apoi o stropeşti cu ulei şi vin alb.
Pui vasul pe foc mic şi o fierbi. După ce varza a fiert, adaugi sare, piper, cimbru, oregano, boia iute şi dulce. La final adaugi pasta de ardei şi mai laşi să fiarbă câteva minute.
Serveşti varza împreună cu carnea si ornezi cu mărar tocat mărunt.
Pofta buna!