Varza cu cotlete de porc si afumatura

Printeaza

Varza cu cotlete de porc si afumatura din: paine, varza, bacon, carnati, cotlete de porc, supa de pui, ceapa, morcovi, usturoi, vin alb sec, foi de dafin, ardei capia, seminte de chimen, boabe de ienupar, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g paine veche
  • 1,5 kg varza noua
  • 200 g bacon afumat
  • 400 g carnati afumati
  • 4 cotlete de porc
  • 300 ml supa de pui
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 3 catei de usturoi
  • 250 ml vin alb sec
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 ardei capia
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 6-7 boabe de ienupar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tocaţi varza fideluţă şi stoarceţi-o bine de zeamă. Tăiaţi carnaţii în rondele şi baconul în bucăţele. Căliţi în ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt.

Puneţi într-o cratiţă un strat de varză tocată. Peste acesta puneţi un strat de rondele de cârnaţi şi presăraţi boia şi seminţe de chimen.

Puneţi un alt strat de varză şi peste acesta puneţi bucăţele de costiţă, cotletele, ardeiul capia tocat mărunt şi din nou boia şi seminţe de chimen.

Presăraţi cu usturoiul tocat mărunt şi puneţi şi foaia de dafin. Acoperiţi cu un ultim strat de varză şi stropiţi totul cu ulei.

Adăugaţi vinul şi supa de pui, presăraţi cu piper proaspăt măcinat, boabe de ienupăr şi puneţi cratiţa în cuptorul încins. Coaceţi la foc potrivit circa 90 de minute sau până când varza este bine fă­cută.

Preparatul se serveşte fierbinte, cu garnitură de cartofi copţi sau fierţi.

 

Varza cu cotlete de porc si afumatura

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.