Varză creaţă umplută cu carne de vită
PrinteazaVarză creaţă umplută cu carne de vită
- 2-3 verze (circa 1,500 kg)
- 600 g carne de vită (sau 300 g carne de vacă şi 300 g carne de porc)
- 50 g orez
- sare
- 2 ouă
- 150g costiţă afumată
- 1/2 l supă
- 100 g untură sau unt
- 200 g smantană
Mod de preparare:
Se scot cotoarele de la verze, care se opăresc şi se scot pe o planşetă. Separat se face tocătura din carnea dată prin maşina de tocat cu ceapa sotată, apoi se amestecă cu sare, piper, 2 ouă crude şi orezul fiert 10 minute.
Tocătura se pune în verze in locul cotoarelor şi se formează verzele la loc.
Se pun intr-un vas mai adinc, cu costiţa tăiată felii şi se dau la cuptor cu supă şi grăsime circa 50 minute.
Se aşază pe un platou.
Separat se serveşte smantna.
Pofta buna!