Varza creata umpluta cu ciuperci
PrinteazaVarza creata umpluta cu ciuperci din: varza, ciuperci, unt sau margarina, oua, smantana, patrunjel, sare, orez.
- o varză mică
- 60 g ciuperci
- 100 g unt sau margarină
- un gălbenuş
- 100 ml smântână
- pătrunjel verde tocat
- sare
- o lingură de orez fiert
Mod de preparare:
Ciupecile se prăjesc în jumătate din cantitatea de grăsime, se adaugă pătrunjelul tocat, sarea şi orezul. Cu această compoziţie se umple varza, spălată şi opărită în apă cu sare, fără a-i desface frunzele de cotor.
Compoziţia se pune printre frunzele verzei, cele de deasupra se leagă cu aţă, pentru a nu se împrăştia umplutura.
Se înăbuşă în restul de grăsime încină, punând din când în când câte puţină apă, şi se lasă acoperită cu un capac.
După ce a fiert, se toarnă smântână şi sarea necesară şi se lasă pentru câteva minute la cuptor ca să prindă culoare.
Pofta buna!