Varza creata umpluta cu smantana
PrinteazaVarza creata umpluta cu smantana din: carne, grasime, varza creata, ceapa, oua, smantna, pesmet, sare, verdeata, rosii, faina, bors.
- 350 g carne
- 2 verze creţe
- o lingură grăsime
- 3-4 cepe
- 1-2 ouă
- un pahar de smântână
- pesmet
- sare
- verdeaţă
- 4-5 roşii
- făină
- borş
Mod de preparare:
Se înăbuşă carnea cu ceapă, se trece prin maşina de tocat şi se amestecă bine cu ouăle, sarea, piperul şi verdeaţa.
Se taie coceanul de la varză şi se opăreşte varza întreagă în apă clocotindă cu sare. Se aşează varza într-o cratiţă, după ce a fost scursă de apă şi se umple cu umplutura pregătită anterior, astfel: varza, aşezată cu coceanul în jos, se resfiră, se desface miezul şi la mijloc se aşează umplutura de carne.
Apoi, primele foi de varză se aduc peste umplutură, se desface şi al doilea rând de foi, se pune umplutura, se aduc foile peste umplutură şi se procedează tot astfel, până se umple întreaga varză. Se lasă numai două rânduri de foi libere.
Se strânge apoi varza şi i se dă forma ei naturală, legând-o cu o sforicică. Se aşează într-o cratiţă, unsă şi presărată cu pesmet. Deasupra se toarnă^ un sos de ceapă înăbuşită în grăsime cu puţină făinăşi roşii, şi puţin borş.
Se rumeneşte la cuptor, stropind mereu varza cu sos, ca să nu se usuce. Spre sfârşit, se toarnă smântână amestecată cu faină.
Se serveşte cu smântână
Pofta buna!