Varza cu bere
PrinteazaVarza cu bere din: varza, ceapa, morcov, usturoi, piper, dafin, ulei, sare, bere.
- 1,6 kg varză murată
- o ceapă
- un morcov
- 2 căţei usturoi
- o linguriţă boabe de piper
- o foaie dafin
- o lingură ulei
- 750 ml bere blondă
- un praf sare
Mod de preparare:
Varza se clăteşte cu apă rece sau, dacă este prea sărată, se lasă în apă să se desăreze. Se taie fideluţă.
In ulei se călesc ceapa, usturoiul şi morcovul, tăiate mărunt şi se presară cu un praf de sare. Când s-a înmuiat ceapa, se adaugă varza bine presată de apă şi se lasă 10 minute.
Se toarnă berea, se pun boabele de piper şi foaia de dafin şi se lasă la fiert o oră, cu capac.
Pofta buna!