Varza cu branza halloumi
PrinteazaVarza cu branza halloumi din: varza rosie, otet balsamic, ulei de masline, zahar, seminte de fenicul, quinoa, zeama de portocala, patrunjel, marar, visine, branza halloumi.
- 1 varză roşie mică (de aproximativ 900 g),tăiată în 4 discuri de 2cm
- 2 linguri de oţet balsamic
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă seminţe de fenicul
- 1 lingură de zahăr
- 500 g de guinoa, gata preparată
- zeama de la 1 portocală
- o legătură mică de pătrunjel, tocat
- 0 legătură mică de mărar, tocat
- 50 g de vişine confiate, tocate grosier
- 250 g de brânză halloumi, tăiată în 8 felii
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 250°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi aşază varză.
Amestecă oţetul balsamic cu uleiul, seminţele de fenicul şi zahărul, apoi asezonează şi pune amestecul peste varză, cu o lingură.
Acoperă varza cu folie de aluminiu şi coace-o 20 de minute, apoi îndepărtează folia şi mai las-o la cuptor alte 10 minute, până când este moale.
Incălzeşte quinoa, apoi adaugă zeama de portocală, pătrunjelul, mărarul şi vişinele confiate, asezonează cu piper negru şi amestecă.
Prăjeşte brânza halloumi într-o tigaie uscată, la foc mediu, câte 2 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare arămie.
Pentru a servi, pune câte o lingură de quinoa pe fiecare bucată de varză şi aşază brânza halloumi deasupra.
Pofta buna!