Varza cu branza si smantana la cuptor
PrinteazaVarza cu branza si smantana la cuptor
Ingrediente:
- 1-1,5 kg varza
- 200 ml lapte
- 300 ml apa
- 200 g branza desarata,
- pasta de bulion
- 2-3 linguri faina de orez sau gris
Mod de preparare:
Varza se taie in 8-10 bucati de marime potrivita, apoi se fierbe in apa si lapte, cu putina sare grunjoasa. Se lasa la fiert 3-4 minute, apoi se strecoara si se asaza intr-o forma unsa cu ulei.
Peste varza se toarna amestecul urmator: smantana, oua, piper, marar fin tocat, boia, pasta de tomate, faina de orez sau gris.
Faina de orez se obtine prin macinarea orezului prin masina de cafea. Nu se foloseste faina alba. Se rade apoi casul sau telemeaua desarata. Se da la cuptor la foc mic pana se inmoaie varza.
Varza cu branza si smantana la cuptor
Pofta buna!