Varza cu branza telemea la cuptor
PrinteazaVarza cu branza telemea la cuptor
- 1 varză bine îndesată (500-1000 g)
- 150 g telemea rasă
- 200 g smântână
- 50 g unt
- untură sau ulei
- 2 linguri pesmet
Mod de preparare:
Tai varza in 4 sau in 8 in funcţie de mărimea ei şi o opăreşti în apă sărată. După ce s-au înmuiat feliile de varză le pui la scurs, cu grijă, fără să se deformeze (ele nu trebuie fierte prea mult), le dai prin făină şi le pui la rumenit într- o tigaie cu grăsime încinsă.
Intorci feliile pe ambele feţe până se îngălbenesc. Le scoţi şi le pui într-un vas termorezistent, unde le aranjezi sub forma unei flori, peste care razi un strat de brânză telemea mai uscată care să acopere varza.
Deasupra torni smântână, presari pesmetul şi o dai la cuptor la foc potrivit până ce smântână de deasupra prinde crustă de culoare gălbuie circa 15-30 de minute, în funcţie de intensitatea focului din cuptor). O serveşti caldă ca aperitiv.
Pofta buna!