Varza cu branza telemea la cuptor

Printeaza

Varza cu branza telemea la cuptor

Ingrediente:Varza cu branza telemea la cuptor

  • 1 varză bine îndesată (500-1000 g)
  • 150 g telemea rasă
  • 200 g smântână
  • 50 g unt
  • untură sau ulei
  • 2 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Tai varza in 4 sau in 8 in funcţie de mărimea ei şi o opăreşti în apă sărată. După ce s-au înmuiat feliile de varză le pui la scurs, cu grijă, fără să se deformeze (ele nu trebuie fierte prea mult), le dai prin făină şi le pui la rumenit într- o tigaie cu grăsime încinsă.

Intorci feliile pe ambele feţe până se îngălbenesc. Le scoţi şi le pui într-un vas termorezistent, unde le aranjezi sub forma unei flori, peste care razi un strat de brânză telemea mai uscată care să acopere varza.

Deasupra torni smântână, presari pesmetul şi o dai la cuptor la foc potrivit până ce smântână de deasupra prinde crustă de culoare gălbuie circa 15-30 de minute, în funcţie de intensitatea focu­lui din cuptor). O serveşti caldă ca aperitiv.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.