Varza cu carnati de casa afumati
PrinteazaVarza cu carnati de casa afumati din: varza, carnati de casa afumati, morcovi, ulei, piper, frunze de dafin.
- o varza medie
- 2 carnati de casa afumati
- 2 morcovi
- ulei
- piper
- 2 frunze de dafin
Mod de preparare:
Intr-un borcan de doi litri se pune varza tăiată în patru şi, peste ea, se toarnă o saramură din apă şi sare. Se lasă 3 zile să se mureze uşor. După acest timp, se scoate, se scurge bine şi se taie fideluţă. Morcovul se trece prin râzătoare.
Intr-o cratiţă încăpătoare se pun una- două linguri de ulei şi se căleşte uşor varza. Apoi, se adaugă morcovul trecut prin râzătoare, se lasă şi el un minut-două. Se pun carnaţii, se toarnă aproximativ 400 ml apă, se adaugă piperul şi foile de dafin şi se lasă să fiarbă 20 de minute sub capac.
Apoi, se ţine pe foc încă 25 de minute, maximum, fără capac.
Varza cu carnati de casa afumati
Pofta buna!