Varza cu carnati de casa
PrinteazaVarza cu carnati de casa din: varza, ceapa, morcovi, carnati, bacon, ulei, piper.
- o varză murată medie
- o ceapă
- un morcov
- 2 cârnaţi de casă
- 4 felii bacon
- 2 linguri bulion
- 2 linguri ulei
- o foaie dafin
- câteva boabe piper
Mod de preparare:
In ulei încins se pun rondelele de cârnati şi baconui tăiat feliuţe să se rumenească uşor. Se scot, se pun ceapa şi morcovul, curătate şi tocate mărunt şi se lasă să se înmoaie.
Varza ţinută în apă rece, dacă a fost prea sărată, se taie, se amestecă cu ceapa, morcovul, baconul şi cârnaţii.
Se pun într-un vas de cuptor, se toarnă bulionul desfăcut cu 150 ml apă, se adaugă foaia de dafin şi piperul şi se lasă 45 de minute la fiert în cuptor.
Pofta buna!